A JÖVŐD MÁR A KEZEDBEN VAN

Mezőgazdasági kisüzemek és fiatal gazdák pályázatai az AZAR szakértői támogatásával!

Várhatóan 2024 harmadik negyedévében teszik közzé a Közös Agrárpolitika következő 3 pályázati felhívását, amelyek vissza nem térítendő támogatást jelentenek a mezőgazdasággal foglalkozók számára!– Fiatalgazda pályázat: akár 100.000 eurós vissza nem térítendő támogatás gazdaság alapításához és fejlesztéséhez, 18-40 éves gazdálkodók számára.
– Gazdaságátadási pályázat: akár 100.000 euró támogatással lehetőséget nyújt a gazdaság átadására és átvételére, biztosítva ezzel a már működő üzemek továbbfejlődését és a fiatalabb generációk bevonását.
– Mezőgazdasági kisüzem fejlesztése: akár 60.000 euró támogatásra pályázhatnak azok a természetes vagy jogi személyek, akiknek már működő mezőgazdasági kisüzeme van. Ne maradjon le! Pályázatának sikere érdekében kérje szakértőink segítségét!  Telefon: +36 30436 1707 

- KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-2-24 -

Állattartó telepek megújításának támogatása

 

Állattartó gazdaságok versenyképességének, hozzáadott érték termelésének fokozása, új épületek, építmények kialakításával, valamint az állattartáshoz szükséges eszközök, gépek, technológiák termelésbe állításával. – Állattartó telepek létesítményeinek épületenergetikai, épületgépészeti felújításával, technológiáinak korszerűsítésével, valamint a megújuló energia hasznosítására irányuló technológiák kialakításával csökken az ágazat energiafelhasználása. – Állattartó gazdaságok ammónia kibocsátásának csökkentését elősegítő technológiai fejlesztések megvalósítása, levegő minőségének javítása, a felszíni és felszínalatti vizek terhelésének csökkentése. – A járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenésének kockázatának csökkentése. – Olyan állatjóléti beruházások elősegítése, amelyek túlmutatnak az általános telepi fejlesztésen és az általánosan alkalmazott gyakorlatokból eredő szabályokon.

Állattartó gazdaságok versenyképességének fokozása

- KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-1-24 -

Állattartó telepek fejlesztésének támogatása

 

Állattartó gazdaságok versenyképességének, hozzáadott érték termelésének fokozása, új épületek, építmények kialakításával, valamint az állattartáshoz szükséges eszközök, gépek, technológiák termelésbe állításával. – Állattartó telepek létesítményeinek épületenergetikai, épületgépészeti felújításával, technológiáinak korszerűsítésével, valamint a megújuló energia hasznosítására irányuló technológiák kialakításával csökken az ágazat energiafelhasználása. Állattartó gazdaságok ammónia kibocsátásának csökkentését elősegítő technológiai fejlesztések megvalósítása, levegő minőségének javítása, a felszíni és felszínalatti vizek terhelésének csökkentése. A járványos állatbetegségek állattartó telepeken történő megjelenésének kockázatának csökkentése. Olyan állatjóléti beruházások elősegítése, amelyek túlmutatnak az általános telepi fejlesztésen és az általánosan alkalmazott gyakorlatokból eredő szabályokon.

- KAP-RD01a-RD12-1-24 -

Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása

A felhívás elsődleges célja a változó éghajlati körülményekhez alkalmazkodni képes,
magas termőképességgel és termésbiztonsággal rendelkező ültetvények telepítésének támogatása. További cél a folyamatosan változó piaci igények kielégítéséhez szükséges innovatív termesztéstechnológiai megoldások alkalmazásának ösztönzése, a fajtaválaszték korszerűsítése, az öntözött ültetvények területének növelése,
valamint az ökológiai művelésmód alkalmazásának elősegítése.

Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása

- KAP-RD01a-RD01c-1-24 -

Kertészeti üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és post- harvest fejlesztések támogatása

 
A kertészeti ágazaton belül a hajtatásos termesztésben előállított friss zöldségfélék iránti piaci kereslet folyamatosan növekszik, melynek kielégítéséhez időzített és környezetbarát termesztés, valamint folyamatos szállítás szükséges, ezért indokolt a növényházi termesztő kapacitás növelése. A termesztő felület növelése mellett a meglévő üveg- és fóliaházak korszerűsítése is hozzájárul az ágazat versenyképességének növeléséhez. Ennek legfontosabb eszköze az új, innovatív és környezetbarát termesztési és termelési technológiák elterjesztésének és fejlesztésének támogatása, az energiafelhasználás hatékonyságának javítása. Hazánk geológiai adottságai alapján kifejezett cél a geotermikus hőenergia-potenciál kiaknázása. A fogyasztói igények kielégítéséhez elengedhetetlen a zöldség és gyümölcsfélék szakszerű tárolása, amely lehetővé teszi a betárolt áru minőségének megőrzését, így egész évben biztosítható a keresett termékek rendelkezésre állása. A fogyasztói igényeket a termelők csak akkor tudják kielégíteni, ha rendelkeznek korszerű tárolási és áruvá készítési rendszerekkel, továbbá bővítik, illetve korszerűsítik a jelenleg rendelkezésre álló kapacitásokat.

Pályázatainkat az alábbi Agrárgazdasági ágazatot képviselő szervezetek által közölt információk, adatok figyelembevételével alakítjuk, tervezzük